Wij maken u er op attent dat deze website gebruik maakt van cookies. Dit doen wij om u beter van dienst te kunnen zijn.
Wij vragen uw akkoord om dit te mogen blijven doen. Voor meer informatie kunt u onze privacyverklaring lezen!


Omgeving

Wat te doen in de (nabije) omgeving? 

Er is ontzettend veel te zien en te doen in de directe en wijde omgeving van ons kleine dorpje Teuge, gelegen tussen Apeldoorn en Deventer.

Ten eerste zit u met de neus boven op het vliegveld Teuge. Hier kunt u inchecken voor een rondvlucht zodat u ons prachtige Gelderse landschap en de mooie Veluwe eens uit vogelperspectief kunt bekijken.

Maar nog veel spectaculairder is natuurlijk een zogenaamde tandemsprong bij het nationale parachutistencentrum Teuge. U kunt hier gewoon binnenlopen. U hoeft helemaal niets te weten van parachutespringen. Naar aller waarschijnlijkheid kunt nog dezelfde dag de sprong wagen van een hoogte van zo´n 3 km. Hiervoor wordt u vastgekoppeld aan een zeer ervaren instructeur. Na een vrije val van zo´n 2 km (= ca. 200 km/h) zweeft u aan een extra grote parachute over het landschap, ziet u uw eigen camper of caravan op de campingplaats staan en landt u voor de neus van familie en/of vrienden veilig op enkele meters afstand. Anja heeft zelfs in het verleden zo’n 400 sprongen gemaakt en kan u dan ook alles over het parachutespringen vertellen.

Wie dit allemaal toch te gek wordt, kan de mooie omgeving natuurlijk rustig per fiets of wandelend verkennen. Vraagt u aan Anja of Erik naar de een of andere brochure of wandelkaart. Als u erop uittrekt voor een tocht naar de (hoge) Veluwe, dan zult u vast en zeker het een of ander wild tegen komen. In de bronsttijd is ook dit zeer zeker indrukwekkend.
Wie het wild van dichterbij wil zien, die kan natuurlijk ook naar de bekende “Apenheul” gaan.

Als u beschikt over een auto, dan is het een must, om de wereldberoemde “Burgers Zoo” te bezoeken. Het gaat op onze site te ver, om dit dierenpark nader te beschrijven. Wij verwijzen dan ook naar de website of de bij de receptie aanwezige folders van Burgers Bush.

Voor de fanatieke fietsers onder ons zijn hier ook prachtige routes om te verkennen. Bijvoorbeeld een tocht op de dijk langs de IJssel. Of met uw mountainbike over de Veluwe! Wij hebben voor u inmiddels ook al heel veel fietsroutes verzamelt.

Ook hebben wij speciaal voor de gasten met een elektrische fiets een eigen oplaadpunt ingericht zodat u elke ochtend met een opgeladen fiets op pad kunt. Deze oplaadpunt is natuurlijk ook voor de bezoekers van de theeschenkerij te gebruiken.

De liefhebbers van kunst en cultuur komen ook aan hun trekken. Zij mogen natuurlijk niet weggaan, zonder een bezoek te hebben gebracht aan het mooie paleis ´t Loo in Apeldoorn of het beroemde Kröller Möller Museum. Ook is een Kastelentocht per fiets een aanrader.

Uiteraard weten Anja en Erik ook over de plaatselijke activiteiten iets te vertellen. Denkt u bijvoorbeeld aan het bekende spektakel “Deventer op stelten” of de “Klompenmarkt” in Twello. Ook de jaarlijkse Bokbierdag in Zutphen mag u niet missen.

En natuurlijk kunt u ons ook vragen naar gewoon een gezellige kroeg of een lekker restaurant in Apeldoorn, Twello, Deventer of Zutphen. Wij houden zelfs ook erg van uitgaan en een terrasje pikken en kunnen u verwijzen naar de gezelligste locaties. Ook voor kinderen zijn er diverse mogelijkheden zoals het Speelparadijs Pannenkoekhuis in Voorst.

Kijkt u eens op de diverse links op onze site voor meer informatie hierover of vraag ons naar de mogelijkheden. Wij hebben in ons verhaal over onze mooie omgeving, landschap en activiteiten vast en wel nog het één en ander vergeten.

Heeft uzelf iets leuks gezien of meegemaakt in de omgeving? Laat het ons en de anderen campinggasten alstublieft weten.

Tot gauw!

Bij ‘t Oegenbos is veel te doen:

Zweefvliegen & Parachutespringen

Voor wie durft, kan vanaf onze camping ook een rondvlucht in een zweefvliegtuig maken. Met mooi weer en als de zweefvliegtuigen in de lucht actief zijn, kunt u, indien een plek beschikbaar is, een rondvlucht van ca. 10 - 20 minuten maken. 

Lees meer

Rondvlucht met Classic Wings

Beleef de charme van de goede oude tijd aan boord van 's werelds grootste dubbeldekker, de Antonov 2. Met 9 - 10 passagiers aan boord verzorgt Rob de Man u een onvergetelijke, nostalgische vlucht. Vanaf de camping kunt u de beeldschone Antonov 2 zien.

Lees meer

Omgeving

 

Er is ontzettend veel te zien en te doen in de directe en wijde omgeving van ons kleine dorpje Teuge, gelegen tussen Apeldoorn en Deventer. Ten eerste zit u met de neus boven op het vliegveld Teuge. Hier kunt u inchecken voor een rondvlucht.

Lees meer
 • “Schitterende ligging naast het vliegveld”

  Afgelopen week voor een paar dagen "geland" op het Oegenbos.
  Hartelijk ontvangst , mooie plaatsen en schoon sanitair.
  Schitterende ligging naast het vliegveld waarbij je vanuit je ligstoel alles kan aanschouwen.

  Andre en Monique
 • “Voor de tweede keer op de camping gestaan”

  Voor de tweede keer op de camping gestaan tijdens onze short way round/down motortocht.
  De volgende route is nog onbekend, we weten wel dat hij via Anja en Erik gaat.
  Ook dan zullen we weer een DVD meenemen van ons avontuur :)

  Arnold, Winant en Niels